Avanticart e o soluție eCommerce de tip SaaS, magazinele sunt găzduite pe servele noastre iar răspunderea pentru bunul lor mers o purtăm 100% noi (dpdv tehnic).

Toată lumea știe că un server offline însemnă bani pierduți. Top 3 clienți Avanticart au avut vânzări de €1 mil în primele 5 luni ale lui 2014 (în creștere cu 60% față de aceeași perioadă din 2013). Acum trebuie să mai clarificăm un aspect: nu ignorăm clienții mici, nu-i ținem pe un server mai mic, lăsat neactualizat și fără backup doar pentru că n-au reușit să treacă de 5 comenzi / zi.

Magazinele Avanticart rulează pe mai multe servere in paralel, baza de date fiind replicata pe fiecare server in parte. Astfel, în caz că un server are probleme, acesta este scos automat din sistem fără a fi afectate magazinele și fără a pierde date.

Deasemenea, avem 2 servere pentru DNS și 2 servere pentru mail. La fiecare server, în timpul nopții se mai face un backup integral care păstrează un istoric pe mai multe zile (ex: putem recupera un fișier de acum 5 zile).

Dar toate aceste lucruri ar fi în zadar dacă serverele nu ar fi monitorizate. De unde știm când cade un server? De unde știm când s-a umplut discul sau când serverul merge greu? De unde știm când se blocheaza backup-ul? Nimic nu e mai rău decât să știi că ai backup și să te trezești fără el.

Avem două servicii de monitorizare. Unul din ele este ServerDensity (Hi David!), celălalt este Pingdom. Ambele sunt conectate la PagerDuty iar în caz de probleme grave primim apeluri telefonice. Da, apeluri telefonice. Nu mail, nu SMS. Ne sună telefonul până răspundem.

Nu există companie fără probleme tehnice. Diferența o face timpul de răspuns și pregătirea pentru incidente neplăcute. Iar noi ne lăudăm că nu am avut nici un incident grav (pierdere de date, downtime mare, etc) iar timpul de răspuns e foarte mic (garantat contractual).

Dacă ai nevoie de un magazin online performant, cu găzduire și suport tehnic inclus, aruncă o privire pe site-ul nostru.