Dragi clienți,

După cum probabil știți, la 1 ianuarie 2016 se schimbă TVA-ul de la 24% la 20%. Dacă nu sunteți plătitor de TVA, această schimbare nu vă afectează cu nimic. Pentru restul dintre dvs, vă rugăm să urmați pașii de mai jos.

E important să NU vă grăbiți cu schimbarea în 31 decembrie. Vă rugăm schimbați TVA-ul doar în 1 ianuarie. Este OK să faceți schimbarea și în 2-3 ianuarie DACĂ în acest timp nu facturați.

1. Editarea taxei

În meniul Produse -> Taxe trebuie să dați click pe butonul de „Edit” în dreptul TVA-ului de 24%.

IMPORTANT: Dacă nu găsiți butonul de edit, înseamnă că magazinul dvs. rulează pe o versiune mai veche de Avanticart și nu am „migrat” această funcționalitate pe versiunea dvs. Din cauza numărului mic de magazine aflate în această situație, am considerat că efortul de migra este prea mare. În acest caz, vă rugăm să ne contactați și vom face modificările manual.

Ok, după ce apăsați pe edit, veți ajunge într-o fereastră asemănătoare cu imaginea următoare:

Schimbare TVA - pasul 1

Este necesar să modificați numele taxei și valoarea taxei, să fie 20. NU adăugați caracterul procent(%).

2. Alegerea modului în care se schimbă prețurile

După ce ați modificat numele și valoarea, este necesar să alegeți modul în care se vor schimba prețurile. Dacă optați pentru prima variantă, prețurile vor scădea. În acest caz, veți putea decide dacă le rotunjiți sau nu. Ar fi aiurea să apară prețuri cu 2 zecimale, de genul 25,34 Lei în magazin. După ce faceți click pe “Prețul brut (prețul de vânzare) se schimbă conform taxei” veți avea mai multe opțiuni, ca în imaginea de mai jos:

Schimbare TVA - rotunjiri

Sperăm că fiecare opțiune este clară. Am inclus și un exemplu de calcul al prețului. Faceți click pe opțiuni iar exemplu se va schimba.

3. Confirmarea

Dacă sunteți pregătit, faceți click pe butonul „Continuă pentru confirmare” aflat în josul paginii. Veți ajunge pe o pagină (similară cu imaginea de mai jos) unde puteți revedea opțiunile alese în pasul anterior.

Schimbare TVA - pasul 2 - confirmare

4. Anunță clienții

Acum că aveți prețurile mai mici (presupunem că ați optat pentru prima opțiune) ar fi o oportunitate bună să vă anunțați clienții. Trimiteți un newsletter sau puneți un banner pe prima pagină.

5. Important de știut

Cu siguranță veți avea comenzi cu prețurile vechi, nelivrate. În acest caz, în baza de date se va schimba doar prețul net (cel fără TVA). Prin urmare clientul va plăti prețul „inițial” - cel pe care l-a primit și în mail-ul de confirmare a comenzii.

Deși am făcut multiple teste, vă rugăm verificați prețurile. Dacă găsiți ceva în neregulă, vom repara în cel mai scurt timp.

Deasemenea, vă rugăm verificați primele 2-3 facturi făcute (pe lângă TVA-ul la produse, verificați TVA la voucher și la costul de transport).

6. Casa de marcat

Pentru acei dintre dvs. care aveți casă de marcat, va trebui să luați legătura cu firma care v-a instalat casa. Dânșii trebuie să vă seteze noul TVA și în casă. După ce s-a făcut setarea, vă rugăm faceți un bon de test cu valoare mică. Dacă nu aveți deja un produs de test, creați unul cu un preț de 10 bani. Vă rugăm să ne anuntați dacă TVA-ul de pe bon nu este corect.